gyorietokc

Ugyanúgy, ahogy a Győri ETO labdarúgói, az elmúlt másfél évben Győri AUDI ETO női kézilabda csapat tagjai is rendszeresen igénybe veszik a hidegterápia nyújtotta pozitív hatásokat. A kétszeres BL győztes csapat számára itt is a felkészülést, a teljesítményfokozást, a sérülések kezelését, a felépülési idő lerövidítését, a regenerációt szolgálja a kezelés akár a felkészülés idejében, akár a versenyek alatti időszakban.

Az alábbiakban olvasható néhány játékos véleménye:

 

Szepesi Ivett 850Szepesi Ivett szélső: 2014. január 14-én műtöttek keresztszalag szakadással, valamint a porc is sérült, azt is javítani kellett. Három héttel később kezdtem járni hidegterápiára, addig folyamatosan vizesedett a térdem, amit 3-4 alkalommal le is kellett szívatni. Azonban a hideg hatására felgyorsult a regenerálódásom, többet nem telt fel vízzel. Balogh doktor is ezt támasztja alá, ennyi idővel a műtétet követően nagyon jó állapotban vagyok. Igaz, ez idő alatt rendszeresen, napi 2 alkalommal is használom a hideget. Hideg, de kibírható, még egy perc viszont már sok volna. Mivel tudom, hogy jót tesz, mennyire jó az eredmény, ezért a cél érdekében könnyebben kibírja az ember. Ahogy kijövök, már akkor sokkal frissebb, fittebb, energikusabb vagyok tőle, az egész testem felfrissül. Mivel sokat edzek, a saját érdekem, hogy minél előbb újra 100%-os legyek, tehát szükségem van rá. Nemcsak most, hanem ugyanúgy alapozásnál, felkészülésnél is igénybe veszem.

Orban Adrienn 850Orbán Adrienn jobbszélső: rendszeresen alkalmazom a hidegterápiát, a legjobb volna minden nap, de ami valóban megvalósul, az a heti 3-4 alkalom. A célom, hogy minél hamarabb regenerálódjak. Az izmaimnak nagyon jót tesz, amint kiszállok, érzem, hogy egyből ellazulnak, főleg nagy terhelést követően esik jól. A hideg érzete pont eléri azt a határérzetet, ami még jólesik a szervezetemnek, de a legjobb érzés, amikor kiszállok és kezd visszamelegedni a testem, ahogy a szervezetem felfűti magát a normál hőfokra. Izomlázra és húzódásokra tökéletes megoldást nyújt, valamint az immunrendszeremet is sokkal erősebbnek érzem mióta rendszeresen járok.

Hornyak-Dora 850Hornyák Dóra átlövő: egy-másfél éve rendszeresen használom a hidegterápiát, ez időszak alatt volt jó néhány sérülésem. Először a vádlimban volt izomszakadás, majd egy visszér műtét következett, később a térdben lévő oldalszalag is beszakadt. A sérülések idején napi 2-3 alkalommal is igénybe vettem a hideg terápiát a gyorsabb felépülés érdekében, hatás nem maradt el hetekkel előbb visszamehettem a pályára. Normál esetben heti 3-4 alkalommal használom. Először tényleg nagyon hideg, de hozzá lehet szokni a furcsa érzéshez. A cél érdekében mindent.