A KRIOSZAUNÁK ÚJ GENERÁCIÓJA
A Földön léteznek meleg helyek..és léteznek kifejezetten hideg helyek. -20 C° a mi éghajlatunkon nagyon hideg. A -40C° már Szibéria, de nemrég az Antarktiszon mértek -90C°-ot is! Na az már tényleg HIDEG, de nem annyira...

Ön szeret fázni? Ugye, nem... Mert fázni senki nem szeret!

Pedig fázni érdemes, mert egészséges, üdítő, gyógyító, fogyasztó és szépítő.

Ha mindezek érdekében hajlandó kipróbálni az általunk kínált újfajta eljárást, megtapasztalhatja, hogy kibírható a mínusz 150-170 C° közötti hideg és nem fagy arcára a mosolya. Ami első hallásra hihetetlen, az első kezelés után a megtapasztalt valóság.

Kibírható és a hatás azonnal élvezhető.

A krioszaunából kilépve nem csak saját fizikai határainak a megtapasztalása miatt lesz büszke önmagára, de eltölti egy kellemes érzés, ahogy a vérkeringés felgyorsulásával jóleső bizsergés járja át a testet és energiáit megsokszorozza.

ProVisio-Krioszauna

A hidegterápia erősíti az immunrendszert, megújítja a sejteket, csökkenti a testben lévő gyulladásokat, csillapítani tudja a fájdalmat, és nem utolsó sorban endorfint szabadít fel a szervezetben.

A boldogságra pedig mint tudjuk, minden embernek szüksége van!

A KRIOSZAUNA MŰKÖDÉSE


ProVisio-Krioszauna

A krioszauna a hagyományos szauna ellentettje, ugyanis a szervezetet nagyon rövid időre (1-3 percre) -120°C és -170°C közötti hőmérsékletnek teszi ki.

A hőmérséklet mintegy 30 másodperc alatt csökken -20°C fokról akár -170°C fokra, majd az elért hőmérséklet a kívánt időtartamig változatlan marad. Egy terápia időtartama 120-180 másodperc. A teljes kúra 10-20 vagy még több alkalomból áll.

Az extrém alacsony hőmérsékletértékek ellenére a testünk nem fagy meg, mivel a krioszauna fülkében a levegő rendkívül száraz. Nedves környezetben ez a hőmérséklet kétségtelenül elviselhetetlen lenne az emberi szervezet számára.

A krioszauna fülkében a hideget folyékony nitrogén elpárologtatásával állítják elő. Az eljárás alatt érzett hideg elviselhető mértékű, sokkal kevésbé kellemetlen, mint pl. ha hideg vízben mártózna meg az ember.

A krioszauna padlózatának magassága állítható, így azt a felhasználó testmagasságához lehet igazítani. Ily módon az álló helyzetben lévő felhasználó csupán vállmagasságig „merül el” a hideg gázokban, és mivel a feje a gáz szintje fölött van, a környezeti levegőt lélegezheti be, így nem kell védő szájmaszkot viselni. Mielőtt belépne a kabinba, a felhasználónak védőruházatot, azaz vastag pamut zoknit, valamint szintén pamutból készült fürdőruhát kell felvennie.

A ciklus végén, a padló automatikusan visszasüllyed, a kezelő segít az aktuális felhasználónak elhagyni a kabint.

Az eljárás teljesen biztonságos mind a betegek mind pedig a kezelő személyzet számára.

ProVisio-Krioszauna

KRIOTERÁPIA, HIDEGTERÁPIAArról van szó, hogy a pácienst szélsőséges ( -120 °C és -170 °C közötti ) hőmérsékleti hatásnak teszik ki, 2 -3 perces időtartamra. Ennek következtében az alany hormonális és biokémiai változásokon esik át, ezáltal jelentős mértékben növekszik a fájdalomcsillapítás iránti fogékonysága és ugyanakkor erőteljes pszichés serkentő hatás is kialakul.

Egyetlen kezelés után megszűnhet a fáradságérzés, a fáradt és túlterhelt izmok ellazulnak, fokozódik a bőr és a nyálkahártyák, valamint a belső szervek vérkeringése. Ezen kívül megfigyelhető az ödémák csökkenése is, a páciens gyulladáscsökkentő hormonjainak fokozott termelődése következtében.

A kezelés alatt az immunrendszer stimulációja történik, amely, ezáltal felülvizsgálja az emberi szervezetet, stabilizálja a hormonháztartást, az anyagcserét, és növeli az endorfintermelést (a boldogság hormonok termelését), amely egy bizonyos ideig fennmaradó jó közérzetet hoz létre.

Egy egész sor biokémiai folyamat megy végbe a szokatlanul alacsony hőmérsékleten. Ez a folyamat nagyobb mennyiségű energiát emészt fel, ami a zsírok oxidációja által történik, a víz és a széndioxid elválik. Ez a tény bizonyítja a technológia hatékonyságát a túlsúly probléma és a narancsbőr kezelések esetében is.

A kezelés alatt a páciensek bőrhőmérséklete lecsökken 0-5 Celsius fok közé, majd pedig a vérkeringés fokozódásának hatására felmelegszik 35 fokig (a bőr hőmérséklete normál állapotban 32,5 Celsius fok). Ez a kiegyensúlyozásra törekvő hőmérsékletnövekedés 1,5-3 órán át tart, mely idő alatt 1000-2000 kcal energiát éget el a szervezet.

A szervezet az extrém külső körülményekre úgy válaszol, hogy a működéshez szükséges tartalékokat úgy veszi igénybe, hogy azokat nem meríti ki. Ezekben a folyamatokban a szervezet öngyógyító mechanizmusai vesznek részt.

Ezzel egy időben az endokrin anyagcsere folyamatok, idegrendszeri kapcsolatok, és a lelki állapot biokémiai mutatói jelentősen javulnak.

Az extrém körülmények jótékony hatásainak legmeggyőzőbb bizonyítéka az immunrendszer mutatóinak változása.

Ily módon a krioterápia kitűnő módszer lehet a különböző mozgásszervi zavarok és neurológiai megbetegedések valamint a sérülés vagy műtét utáni állapotok kezelésében.

Hatékony segítséget nyújthat a jelentős fájdalommal vagy kifejezett izommerevséggel küzdő betegek rehabilitációjában. Ez a fajta kezelés nagyon hatékonyan alkalmazható sportorvoslás területén is, illetve az intenzív sportedzések kiegészítéseként. Csökken a felépülés időtartama, és egyértelműen csökken az intenzív erőkifejtés vagy erős ütést követően kialakuló fájdalomérzet mértéke.

Élete során az emberek 80%-a találkozik legalább egyszer gerincfájdalmakkal, emellett jelentős a reumás, ízületi panaszokkal küzdők száma is. Ez utóbbi sokszor már fiatal korban jelentkezik, és a fájdalmon kívül súlyos ízületi deformitást is okozhat. Az idősek nagy százaléka él az ízületek kopása miatt állandó fájdalommal, de a sportolóknál ez akár már 40 éves kor körül is jelentkezhet.

Mint minden krónikus betegség, az ízületi, reumás panaszok kezelése is sokrétű. Egyre több szájon át szedhető, injekciós, valamint helyileg használatos gyógyszert fejlesztenek ki, de jó hatásúak és népszerűek a fizikoterápiás eljárások és a fürdőkezelések is. Ezek hatását egészíti ki, az esetek egy részében pedig helyettesíti a teljestest-hidegterápia, amit közel harminc éve alkalmaztak először Japánban, s ma már a világon egyre több helyen érhető el.

Az akut elváltozások esetében alkalmazott klinikai rehabilitációs, illetve a krónikus betegségek kezelésénél használt terápiás vizsgálatok adataira támaszkodva kijelenthető, hogy a teljestest-hidegterápia után javul az általános közérzet, csökken, illetve megszűnik a fájdalom, a duzzanat. A kezeltek 60%-ánál javul a mozgás- és az ízületi funkció, továbbá a kezelést követően a betegeknek kevesebb gyógyszerre van szükségük, egy 10-20 alkalomból álló kúra hatása 3-6 hónapig tart.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEKParadox módon az ember nem érzi a hideget, inkább valami csípő, bizsergető érzést a bőrön. A teljestest-hidegterápia hatásainak alapja a csaknem egész testfelületre való behatás, amely hirtelen történik. A kezelés során, a hidegterápiás-kamra kezelőrészlegében -170°C uralkodik, amely hatására a bőrfelület hőmérséklete 2-3 percen belül +5°C csökken le. Ez a hirtelen hőmérséklet-csökkenés több órán át megszünteti, illetve gátolja a fájdalomérzetet, a krónikus fájdalmak okozta panaszokat. A hidegterápiának nincsenek mellékhatásai. Az orvosi alkalmazás során egy igazolható teljesítménynövekedés állapítható meg.

A krioterápia olyan terápia, ami az alacsony hőmérsékletet használja annak érdekében, hogy a test általános hőmérséklete csökkenjen. Maga a krioterápia szó a görög cryo szóból, ami hideget, és a terápia szóból származik, ami gyógykezelést jelent. Az eljárás célja, hogy a sejtek anyagcseréjét segítse elő, megnövelve az egyes sejtek túlélő képességét, gyulladást és fájdalmat csökkentsen, megakadályozza a görcsöket, megsemmisítse a rosszul működő sejteket.

 • a szervezet általános fiatalítása
 • természetes módon regenerálja a sejteket
 • az arcbőr, arcizmok, ráncok elleni kezelések
 • bőr fiatalítása a test különböző területein, bőrhibák kezelése
 • haj, körmök kezelése és erősítése
 • bőrbetegségek, cellulit elleni kezelés
 • impotencia kezelése, libidó, erekció erősítése
 • a fizikai és az érzelmi problémák kezelése, ezek működésének javítása
 • stressz és ezek következményeinek megelőzése (álmatlanság, depresszió, táplálkozási zavarok)
 • túlsúly elleni kezelések
 • sebészeti beavatkozások, ízületet, gerincet érintő műtétek utáni rehabilitáció
 • akut és krónikus sportbetegségek utáni rekreáció
 • jó állóképesség fenntartása
 • élsportolók teljesítményének fokozása dopping nélkül (testmozgató- és tartórendszer funkcióját erősíti, az izomzat vérellátását és feszességét növeli)
 • fizikai, érzelmi kiváló állapot fenntartása versenyek előtt
 • sportolók rehabilitációja
 • krónikus gyulladásos ízületi és gerinc megbetegedések kezelésére
 • degeneratív ízületi betegségek másodlagos gyulladásainak kezelésére
 • egyes autoimmun betegségek kiegészítő kezelésére
 • pszichés és fizikai teljesítmény növelésére
 • az érrendszer krónikus gyulladása
 • regeneráció gyorsítása

GYÓGYÁSZATI TERÜLETEKReumatológiai és gerincgyógyászat

 • lágyrész reumatizmus és rematoid megbetegedések
 • oszteokondrózis és a gerinc egyéb kóros elváltozásai
 • kollagenózisok, spondilitiszek


Hepatológia

 • krónikus autoimmun májgyulladás
 • krónikus vírusos májgyulladás
 • májcirrózis kompenzált stádiuma


Neurológia

 • neurózisok, migrén, alvászavar
 • radikulitisz (ideggyök gyulladás)


Kozmetológia

 • bőrfeszesítés, cellulit csökkenése
 • a szervezet általános megfiatalítása, az öregedés késleltetése
 • a bőr anyagcsere folyamatainak felgyorsítása, ránctalanító hatás
 • a haj és a körmök erősítése és kezelése
 • a bőrhibák kezelése


Szexológia és urológia

 • az impotencia kezelése, a potencia és a libidó fokozása
 • az erektilis funkció helyreállítása és javítása
 • pszichoemocionális zavarok kezelése és funkcionális állapot helyreállítása


Nőgyógyászat

 • premenstruációs szindróma
 • klimaxos panaszok


Tüdőgyógyászat

 • krónikus hörgőgyulladás, az obstruktív formát is beleértve
 • légcsőgyulladás


Kardiológia

 • szív- és érrendszeri betegségek megelőzése
 • vegetatív jellegű érrendszeri zavarok


Bőrgyógyászat

 • Bőrgyógyászat


Ortopédia, traumatológia

 • műtétek utáni időszak


Sportorvoslás

 • akut és krónikus sportsérülések kezelése és rehabilitációja
 • a sportolók fittségének javítása és megőrzése


Hathatós egészség javítás

 • az influenza és a hurutos megbetegedések megelőzése
 • a stressz és következményeinek megelőzése (álmatlanság, depresszió)
 • az immunrendszer erősítése
 • az anyagcsere zavarai

A KRIOTERÁPIA ELLENJAVALLATAI


 • a beteg súlyos általános állapota, láz
 • dekompenzált szív – és érrendszeri betegségek
 • akut szívizominfarktus és az infarktus utáni rehabilitációs időszak
 • agyi vérkeringési zavar (stroke)
 • magas vérnyomás betegség II. stádiuma (RR > 180/100 Hgmm)
 • szívelégtelenség II. stádiuma
 • kedvezőtlen prognózisú szívritmus – és ingerületvezetési zavarok
 • tüdő TBC aktív stádiuma
 • rosszindulatú daganatok
 • kóros vérzékenység
 • hisztériás neurózis
 • egyéni hidegintolerancia
 • terhesség
 • 10 év alatti életkor

Miért válassza inkább a Cryoniq XC krioszaunát más a piacon lévő konkurens krioszaunákkal szemben? Milyen előnyei vannak?


Cégünk 2011 óta foglalkozik krioszaunák üzemeltetésével és forgalmazásával. Számos berendezést értékesítettünk az ország különböző helyszínein, eltérő felhasználási területeken, illetve saját üzemeltetésű gépekkel is rendelkezünk. Az elmúlt közel 10 év alatt nagy gyakorlati tapasztalatra tettünk szert akár a szolgáltatás, akár az értékesítés területén. Továbbá jól ismerjük a piacon található különböző gyártmányú krioszaunákat. Hosszú ideig mi is egy másik gyártó eszközével dolgoztunk, azonban 2017-től letettük voksunkat a Cryoniq XC krioszauna mellé, mert olyan előnyökkel rendelkezik, melyekkel más gépek nem.

A piacon elérhető krioszaunákhoz képest két igen fontos előnyt emelnénk ki:

 • az egyik, talán legfontosabb piaci előnye a cseppfolyós nitrogén gazdaságosabb felhasználása, így jobb megtérülés érhető el.
 • a másik, ugyancsak fontos szempont a biztonságosabb használat balesetvédelmi szempontból.

Mindezeket a hozzáadott értékeket az újonnan fejlesztett, korszerű technológiák használatának köszönhetjük. Meggyőződésünk és tapasztalatunk, hogy ez a két szempont magasan a többi eszköz elé helyezi a Cryoniq XC krioszaunát. Mint tudjuk az olcsóbb beruházás később drágább is lehet, így mi a minőségre és a megtérülésre helyzetük a hangsúlyt.

Amennyiben szeretné megtekinteni, kipróbálni, felkeltette érdeklődését a berendezés, kérem keressen minket bizalommal, mert mi melegen ajánljuk a hideget!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A BERENDEZÉSRŐL:
krioszaunamagyarorszag.hu

BEMUTATÓ TEREM2310 Szigetszentmiklós Temesvári út Kézilabdacsarnok
REFERENCIÁKPuskás Akadémia FC

Felcsút, Rákóczi u., 8086
Telefon: +36 (20) 433 5266
https://www.pfla.hu


MOL Vidi FC

Székesfehérvár, Csikvári út 10, 8000
http://www.molvidi.hu


Magyar Kézilabda Szövetség

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3


FC Dabas

2371.Dabas, Pálya u.1.


Vasas Futball Club

1139 Budapest, Fáy u. 58


BodyBox Budaőrs

Fashion Trend Center - Budaörs, Gervay Mihály utca 1.
+36 70 391 0461


Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft.

7400 Kaposvár, Pécsi út


Szeged 2011 Kft
futball klub

6720 Szeged, Aradi Vértanúk tere 2.


Jászberényi Kosárlabda Sportegyesület

5100 Jászberény


Krio Budapest

1104 Budapest, Kada utca 149.
Telefon: +36 30 1500 500


Ceglédi Vasutas Sport Egyesület

2700 Cegléd, Damjanich utca 3.


Újpest 1885 Futball Kft.

1044 Budapest, Megyeri út 13.


Szigetszentmiklósi Kézilabda
Sport Kör

2310 Szigetszentmiklós, Temesvári u.


Hotel Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda

4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király stny. 19.
Telefon: +36 52 558 571


Kriobody - Krioszauna

1182 Budapest, Háromszéki u. 2/C.
Telefon: +36 50 1040407


Szegedi Sportuszoda

6723 Szeged, Etelka sor 3.


Budaőrsi Kézilabda Sport Nonprofit Kft.

Törökbálint, Torbágy utca 1.


Recovery

9022 Győr,
Móricz Zsigmond rakpart 22. D ép., 1. em.
+36 20 9 582 986


Docler Holding

Budapest


A-Terem-Szolnok

Szolnok 5000 Kassai út 49.


Hotel Normafa

Budapest


Krio Centrum Kft.

1132 Budapest, Visegrádi u. 64.
Telefon: +36 20 945 1589
www.kriocentrum.hu


KrioCentrum - Lurdy Ház

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. 2. emelet
Telefon: +36 20 945 1589
www.kriocentrum.hu


Zala Springs Golf Resort

8784 Kehidakustány, Golf utca 1.
Telefon: +36 83 900 950
www.zalasprings.hu


Fitness SunPalace

1036 Budapest, Nagyszombat u. 1.Hotel Lifestyle SUPERIOR Mátra

Mátraháza


MŰSZAKI ADATOK


 • Készülék súlya: ~320 kg
 • Területigény: 2,5 m2
 • Villamosenergia felhaszn.: 1500 W
 • Hálózati csatlakozás: 230 V, 50/60 Hz
 • Max emelhető tömeg: 150 kg
 • Max emelési magasság: 30 cm
 • Max hűtési hőmérséklet: -196 °C
 • Előfogyasztás: 6 L
 • Szekciófogyasztás: 4,5 L

 

 

 

További információ és gép értékesítés: +36 20 9 682 946